tisdag 8 mars 2011

Allting rasar

Nu tycks allt gå sönder...
Tvättmaskinen tar evigheter på sig för att fylla vatten. Det flödar inte in, utan bara småstrilar lite grann ner i tvättmedelsfacket. Om det är en igensatt sil, kärvande inloppsventil eller någonting annat har jag inte hunnit kolla än. Den går ju trots allt, fast det tar lång tid.

I torsdags besiktade BW Escorten. Den fick parkeras vid bilprovningen och hon fick låna morsans bil för att ta sig därifrån. Ena framfjädern hade brustit och vikit ut sig så att en vass kant hotade riva sönder däcket, så det blev körförbud. Jag fick låna en biltrailer av en kollega på fredagen så vi kunde hämta hem den. Har redan köpt en ny fjäder och räknar väl med att byta den i helgen som kommer.

På lördagen kom nästa grej.
Den här gången är det diskmaskinen som vägrar gå igång. Efter en liten felsökning på lördagskvällen krälandes på köksgolvet under och bakom maskinen så kan jag konstatera att inloppsventilen inte öppnar. Kan tyvärr inte komma åt att mäta om det är själva magnetspolen som gett upp eller om den bara inte får någon signal.

Skulle på lördagen ha varit till Reginateatern för att se på föreställningen med Lasse Eriksson, men då han så tragiskt gick bort på torsdagskvällen så blev det inget av det heller.

Idag så brast det igen. I min näsa.
Jag hade väl hunnit vara på jobbet i en kvart när jag satte igång att börja nysa, och nysa, och nysa, och nysa igen. Sen rann det kontinuerligt ur näsan resten av dagen och jag vet inte hur många hundra nysningar det har blivit sen dess. Orken sitter i snoret konstaterade jag, eftersom jag blev mer och mer kraftlös ju mer snor som rann ut.
Nu ligger jag i soffan och kramas med katterna medan BW jobbar.
Återstår att se om jag orkar ta mig till jobbet i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar